Ibiza heeft maar liefst 210 kilometer aan kustlijn. En hoewel dit niet allemaal bestaat uit zand, zijn er een hoop mooie baaitjes en bijzondere plekjes te vinden op het eiland. Wij zetten de vijf mooiste stranden voor je op een rijtje, zodat jij bij aankomst niet het hele eiland over hoeft te crossen opzoek naar dat ene perfecte plekje.

1. Cala Xarraca
Op zoek naar iets kleinschalig en intiems? Dan is Cala Xarraca perfect. Dit zandstrandje in het Noorden van Ibiza wordt omringd door rotsen, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het strandje en de zee. De meeste toeristen zijn te vinden in het zuiden van het eiland, waardoor dit strandje relatief rustig is. Hierdoor zijn er ook geen grote en drukke strandtenten te vinden. Wel is er een restaurantje waar typische Spaanse gerechten op het menu staan. Waar je in dit restaurant de vis op je bord vindt, zijn deze natuurlijk ook te spotten in de zee. Deze baai is namelijk perfect om in te duiken. Blijf je toch liever op het droge? Er is ook een modderbad te vinden. Gratis gezichtsbehandeling tijdens een ontspannen dagje aan het strand? Check!

2. Aigua Blanques
De naam zegt het eigenlijk al: op dit strand vind je fantastisch mooi water. De naam van het strand, dat letterlijk wit water betekent, heeft zichzelf te danken aan het witte schuin dat ontstaat wanneer het water door de wind omhoog komt. Wanneer de wind niet hard waait, is het water enorm turquoise. Dit maakt het bijna zonde om in te zwemmen! Dit prachtige strand ligt in het Noord-Oosten van Ibiza en bestaat uit zachte zandkorrels. Dit strand is bovendien een van de favoriete stranden van de bewoners. Geen zin in in de afdruk van de zwemkleding op je lichaam? Ook dan zit je hier goed: Aiqua Blanques is officieel een naaktstrand.

3. Cala Bassa
Cala Bassa is met zekerheid een van de mooiste stranden van Ibiza te noemen, maar let op: kom hier wel in het laagseizoen. Ook de toeristen weten dit mooie strand te vinden, waardoor het in het hoogseizoen zijn charme een beetje verliest. In het laagseizoen geniet je hier in alle rust van het brede strand, dat is omringd door rotsen en mooie bomen. Het strand bereik je makkelijk met de boot of bus vanuit het uitgaansplaatsje San Antonio. Kom bij van een lange nacht in een van de ‘rock pools’: de grote putten in de rotsen waar het water na vloed in blijft staan. Is dat je te warm? Zoek dan lekker de koelte op onder een van de vele Sabina bomen die er te vinden zijn.

4. Cala d’Hort
Opzoek naar een strand met een fantastisch uitzicht? Cala d’Hort heeft het! Wanneer jij op je handdoek of strandbed ligt te genieten van de zon, kijk je namelijk uit op de beroemde rots Es Vedra. Het strand is onderdeel van een nationaal park. Meer dan tien jaar terug werd hier met succes de bouw van grote toeristische ontwikkelingsprojecten tegengehouden. Hierdoor heeft het strand zijn authentiekheid behouden. Het strand is bij iedereen populair: ouderen, jongeren, gezinnen, toeristen, je vindt er iedereen! Dit maakt het strand ook een van de drukste stranden van het eiland, dus wanneer je een ligbedje wilt huren, wees er dan vroeg bij.

5. Sa Caleta
Een strand dat anders is dan de andere stranden en een totaal andere vibe heeft: Sa Caleta. Via een houten pad langs de rode kliffen loop je naar het bijzondere strandje. Vanuit de heldere zee geniet je van een prachtig uitzicht op de kliffen en de mooie natuur. Dit zuidelijke strand ligt beschermd door de hoge rotswanden, waardoor er een zwoele sfeer hangt. Omdat de zee ondiep is, is het strand populair bij families met kinderen. De rode kliffen stoten terracotta klei af, waarmee je jezelf mee in kunt smeren. En omdat je ook geen bereik hebt met je mobiele telefoon, kom je hier wel heel erg tot rust!

Pin It on Pinterest

Share This