Ibiza loopt over van de bijzondere pleintjes, kerken, baaitjes en dorpen. Wij nemen je mee op een mini-vakantie over het Spaanse eiland. We laten het bekende Ibiza-stad achter ons en ontdekken drie stadjes ver weg de toeristische hotspots die je zeker eens bezocht moet hebben. Hier geniet je van enorm veel rust en het authentieke Ibiza. 

Santa Gertrudis de Fruitera: het culinaire hart van Ibiza
Op zoek naar rust en heerlijk eten? In dit dorpje geniet je van een heerlijk glas wijn en bijzondere biologische producten. Dit dorpje in het midden van Ibiza staat niet voor niets bekend om het eten dat hier wordt geserveerd. In en rondom het dorp worden veel verschillende biologische producten geteeld en verkocht. Stap dus in je auto of op de fiets en maak een route langs de verschillende authentieke winkeltjes.

Heb je trek gekregen van de tocht? Dan vind je in het dorp zelf veel goede restaurants. De meeste restaurants vind je rondom de kerk. Op de menukaart vind je niet alleen maar typisch Spaanse gerechten. Doordat er veel Fransen, Italianen en Duitsers van Santa Getrudis de Fruitera hun tweede thuishaven hebben gemaakt, geniet je hier ook van heerlijke buitenlandse gerechten.

Maar het stadje heeft meer te bieden. Wil je de show stelen in een unieke jurk, een bijzonder jasje of ben je op zoek naar prachtige sieraden? Ook dan zit je goed in Santa Gertrudis de Fruitera. Hier vind je namelijk veel boetiekjes, en geen grote modeketens. De typische Ibiziaanse mode is hierdoor goed vertegenwoordigd. Dat wordt shoppen!

Santa Agnes de Corona: een b(l)oeiend dorpje
Bezoek je het eiland in januari of februari? Dan kan een bezoek aan dit dorpje niet ontbreken. In deze maanden staan de waanzinnig veel amandelbomen, waardoor Santa Agnes de Corona zo bekend is, in bloei. Hierdoor verandert het dorpje en haar omgeving in een sprookjesachtige plek. Ook vind je hier veel sinaasappel en citroenbomen. Santa Agnes de Corona ligt ver weg van de toeristische hotspots, waardoor je hier in alle rust geniet van het mooie uitzicht en de authentieke gebouwen.

Het dorpje is niet erg groot, maar voor een mooie wandeling is Santa Agnes de Corona zeer geschikt. Naast de authentieke huizen zijn er ook nog wat bars en restaurants te vinden. Sluit een mooie wandeling dus af op een heerlijk terras.

Sant Agustí des Vedrà: authentieke rust
De typische Ibiziaanse sfeer ervaar je het beste in Sant Agustí des Vedrà. Dit dorpje is een van de best bewaard gebleven dorpjes van het eiland. Geniet van de typische architectuur: de pastorie, kerk, traditionele woningen nemen je terug naar de geschiedenis van Ibiza. Loop door de nauwe kronkelende paadjes en geniet van de rust. Ben je op het eindpunt gekomen van je wandeling? Dan is het tijd om de heuvel op te lopen. Hier vind je de wijnvelden waar het dorpje bekend om staat. De rode wijn die hier wordt geproduceerd schijnt heerlijk te zijn. Geniet van een mooi uitzicht en een bijzonder glaasje wijn.

Heb je het stadje gezien? Op korte afstand van het dorpje, richting het noord-westen, vind je veel stranden die nog niet zijn aangetast door de toeristische industrie. Voorbeelden hiervan zijn Cala Comte en Cala Bassa.

Pin It on Pinterest

Share This