Wie denkt dat je alleen in Frankrijk mooie wijngaarden kunt vinden, heeft het mis. Ibiza kent veel wijnmakerijen, ook wel bodegas genoemd, die zeker een bezoekje waard zijn. Wissel je bezoekjes naar het strand, de dorpen en Ibiza-stad af met een tour door een van de wijngaarden en proef de smaak van Ibiza. Omdat er meerdere bodegas op het eiland zijn te vinden, zet Tillywood enkele mooie locaties voor je op een rijtje.

Sa Cova
De oudste wijnmakerij van Ibiza is Sa Cova, die in de buurt van San Mateu ligt. Hier proef je heerlijke wijnen en kun je een rondleiding krijgen. Ben je verliefd geworden op een van de wijnen? Koop dan in het winkeltje een fles (of meerdere natuurlijk) en haal de Spaanse smaak zelf in huis. Een wijnproeverij kost maar 8 euro, en daarvoor mag je drie heerlijke wijnen proeven. Sa Cova is naast de oudste bodega, ook een van de grootste wijnboerderij van het eiland.

Bodega Totem Wines
Bodega Totem Wines is de tweede bodega in het rijtje. Sinds 2010 is dit een van de grootste wijngaarden van Ibiza, waardoor de bodega niet voor niets dertigduizend wijnflessen per jaar produceert. Deze wijngaard is bekend om de beroemde Ibizkus Rosé en Ibizkus wijnen. De wijngaarden liggen tussen San Rafael en Santa Gertrudis. Breng tijdens de tour een bezoek aan de kelders en proef de heerlijke wijnen.

Can Maymó
In San Mateo vind je Bodegas Can Maymó. Al sinds 1995 is deze wijnboerderij in het noorden van het eiland actief. Ook hier laat je jezelf verrassen door verschillende lokale wijnen.

César Winery
Een bezoekje aan een bodega en aan een mooi stadje combineer je het beste met een uitstapje naar Bodega César Winery. Deze wijnboerderij ligt in Santa Eulalia, een bruisend dorpje waar je veel winkels en typisch Spaanse restaurants vindt. Op de bodega proef je onder meer een heerlijke Cabernet Sauvignon, die hier sinds 2009 wordt verbouwd.

Natuurlijk word je op Mercado d’Ibiza ook verrast door heerlijke dranken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzondere gin-tonic van Skully Gin? Je leest er alles over in deze blog.

Pin It on Pinterest

Share This