Ibiza verdient het om eens te worden besproken om haar prachtige kenmerken, in plaats van de goede feesten die er gehouden worden. Daarom hebben wij 8 feitjes voor je verzameld om Ibiza eens vanuit een andere manier te leren kennen! 


 1. Mocht het goed fout gaan in de wereld en er een nucleaire ramp of oorlog plaatsvinden of ontstaan, dan zit je op Ibiza goed. Althans, volgens de theorie van Nostradamus. Volgens deze theorie is Ibiza de enige plek ter wereld waar leven mogelijk is na een nucleaire ramp. Waarom? Vanwege de bijzondere windrichtingen en magnetische velden.

 2. In 1999 heeft UNESCO Ibiza uitgeroepen tot een werelderfgoedstaat en –monument van de mensheid. Het eiland wordt sindsdien erkend als een bijzondere culturele en natuurlijke betekenis voor het gemeenschappelijk erfgoed van de mensheid. Onder meer de stad Ibiza en het natuurpark Ses Salines staan op de bijzondere Werelderfgoedlijst.

 3. In 2014 telde het eiland bijna 1.200 ingeschreven restaurants. Reken je even mee? Dit zou dus betekenen, als je een flink budget hebt dan, dat je langer dan drie jaar lang elke dag ergens anders kunt dineren.


 4. Het eiland heeft geen waterleidingen, waardoor er geen zuiverend watersysteem is. Er is wel grondwater aanwezig, maar de inwoners gebruiken het water dat vlak onder het oppervlakte zit alleen voor hun gewassen. Je haalt je water in de winkels, waar je het in flesjes koopt.

 5. Zin in een wandelvakantie? En fan van de zee? Dan zit je op Ibiza goed: het eiland heeft een kustlijn van maar liefst 210 kilometer lang. Dat wordt flink doorstappen.

 6. Ibiza heette vroeger Ibossim, vernoemd naar de god Bes. De Fenicische kolonisten ontdekten in 654 voor Christus het Spaanse eiland, en gaven het de naam die verwijst naar de god van onder meer de dans en de muziek. Toeval, of niet?

 7. Es Vedra is een eiland dat twee kilometer uit de westkust van Ibiza ligt. Het eiland heeft een zeer hoge concentratie van mineralen en metalen, waardoor dit eiland de derde meest magnetische plek ter wereld is.Hierdoor werken kompassen niet en volgens sommigen hangt er door de magnetische velden zo’n bijzondere sfeer op het eiland.

  Es Vedra

   

 8. En misschien nog het beste nieuws: van juni tot september schijnt de zon elke dag. In juli schijnt de zon zelfs gemiddeld elf uur per dag. Reden genoeg om nú een reisje naar Ibiza te boeken!

Pin It on Pinterest

Share This