Bij de kleding van Ibiza denken mensen vaak aan nonchalante, comfortabele en romantisch getinte kledingstukken in natuurlijke materialen. De Ibiza stijl wordt ook wel bohemian, boho, shabby chic of hippie stijl genoemd. De originele naam, Adlib-mode, zal weinig van jullie iets zeggen. Adlib-mode staat voor super smalle mini-rokken, doorzichtige bloesjes en opwindende kleding van leer en stof, naast het gebruik van 100% natuurlijke materialen. Zo begon het al in de jaren 70. Ook in Nederland zie je deze stijl tijdens de zomer regelmatig terugkomen in het modebeeld. Vooral op festivals is de Ibiza-look erg geliefd.

Ibiza mode

Ook wat mode betreft is Ibiza bovenal voor vrijheid blijheid. Hier mag je vooral dragen waar je zin in hebt! Het vrije hippie gevoel voert ook qua mode nog duidelijk de boventoon. Het gaat om het individueel combineren van stijlen en details. Het uiten van je eigen stijl is vooral in het noorden van het eiland overal merkbaar aanwezig. Hier zijn veel markten te vinden waar kleding, tassen en handgemaakte sieraden in overvloed te koop zijn, soms helaas wel met een behoorlijk prijskaartje.

Las Dallas

De bekendste markt van het eiland is ‘Las Dalias’, de hippie markt. Een geweldige locatie om jezelf in Ibiza-stijl te hullen. Ook Ibiza-stad staat overigens hoog aangeschreven als winkelstad. Met kleine boetiekjes en designerwinkels is dit een must voor alle fashionistas.

Zomermode

Ibiza is ieder jaar toonaangevend voor de zomermode in de rest van Europa. Wat op Ibiza gespot wordt volgt als trend in de zomercollecties voor het jaar. daarop. Dus wil je voorlopen op je vriendinnen, ga dan deze zomer alvast naar Ibiza en shop de hotste nieuwtjes op modegebied!

Pin It on Pinterest

Share This