Ibiza heeft veel meer te bieden dan luxe resorts en dure hotels. De natuur op dit eiland is prachtig, wat Ibiza perfect maakt om na het bewonderen van de sterrenhemel in een tent of bungalow te kruipen. ’S ochtends word je gewekt door de vele geluiden van de dieren en de zee. Stap uit je tent en een verfrissend zeebriesje maakt je meteen wakker. Klinkt heerlijk toch? Maar waar kan je overnachten en wat kan je ervan verwachten? Wij zetten enkele campings voor je op een rijtje.

Camping La Playa

Grote kans dat je deze camping in Cala Martina al eens voorbij hebt zien komen. Een deel van de film Verliefd op Ibiza werd namelijk opgenomen op dit terrein. Deze camping is dan ook topisch Ibiziaans: je overnacht in een tipi, tent, camper of een caravan. De camping staat bekend door de sterk aanwezige hippiecultuur. Yoga, meditatie, reiki en zwemmen in de zee behoren tot de dagelijkse bezigheden van de gasten. Er is geen zwembad of animatieteam te vinden op het terrein. Rust is het keyword.

Camping Es Cana

Neem je de kinderen mee op vakantie? Denk dan eens aan camping Es Cana. Deze bijzondere camping ligt op vier kilometer afstand van Santa Eulalia. Overnacht met het hele gezin in een tipi, die geschikt is voor maximaal zes mensen. Daarnaast is het ook mogelijk om in een chalet, bungalow, tent of stacaravan te slapen. De speeltoestellen zijn ideaal voor de jonge kinderen en het aanwezige zwembad houdt de oudere jeugd zoet. Het strand Es Cana is driehonderd meter verderop. Dus neem de picknickmand mee en geniet met het hele gezin van een prachtige zonsondergang aan zee.

Camping Cala Bassa

Neem je je eigen tentje mee? Dan is camping Cala Bassa ideaal. Een staanplaats voor een tent kost in het laagseizoen slecht 3,50 euro en in het hoogseizoen zes euro. Je overnacht op de zone voor vrij kamperen. In deze zone is het ook mogelijk om je caravan, busje, camper of familietent neer te zetten. Daarnaast kan je ook mobile homes, bungalows of tentjes huren. Voor twaalf euro per dag huur je een fiets en een van de mooiste stranden van het eiland ligt slechts op 250 meter afstand. Wellicht een idee om een fietstochtje langs het strand te maken en te dineren in San Antonio, dat acht kilometer verderop ligt.

Camping San Antonio

Op zoek naar meer reuring? Camping San Antonio ligt dichtbij de bekende uitgaansstad, jawel, San Antonio. Je vindt er een zwembad, een bar, een restaurant en je huurt er makkelijk scooters en auto’s. Slaap in een tent, bungalow of camper en fris jezelf op in de zee na een ruig avondje stappen. Het strand ligt op tweehonderd meter afstand van de camping, dus die afstand moet je nog wel kunnen overbruggen!

Dit bewijst maar weer eens dat Ibiza geschikt is voor iedereen! Jong, oud, een groot of klein budget, alleen of met een groot gezin: Ibiza kan altijd!

Pin It on Pinterest

Share This