Ibiza telt ongeveer 50 verschillende stranden met een totale kustlijn van zo’n 200 kilometer. Deze stranden verschillen erg in grootte, soort en publiek. Je hebt zowel kleine rotsstrandjes als mooie grote zandstranden.

De 3 mooiste stranden van ibiza zijn: Cala Xarraca, dit is een klein zandstrandje omgeven met rotsen en het water hier is super helder. Op nummer 2 komt Cala Vadella, dit strand is een stuk groter dan Cala Xarraca en daardoor ook meteen wat minder intiem. Ook dit strandje ligt prachtig omgeven door rotsen. Op de derde plaats komt het strand Cala d’Hort. Het uitzicht vanaf dit strand is het mooiste uitzicht van het eiland! Ook dit is een klein strandje met rotsen maar tevens een heel populair strand onder de toeristen.

In het Noorden en Oosten van het eiland vind je de wat rustigere stranden. In het Zuiden en Westen van Ibiza liggen de stranden die een grote toeristische trekpleister zijn. In dit gedeelte van Ibiza vind je de meest populaire beach clubs en uitgaansgelegenheden. Een bekend voorbeeld van zo’n beach club is ‘Blue Marlin’, één van de meest luxueuze beach clubs van Ibiza. Hier tref je vaak veel bekende Nederlanders aan en worden de feesten gegeven van bekende merken.

Naast de zand- en rotsstranden vind je ook nog kiezelstranden. Deze stranden zijn uitstekend geschikt om te snorkelen. Ibiza heeft een rijk onderwaterleven, zoals mooi gekleurde koraalbanken met grote scholen vissen. Naast het snorkelen kun je ook zwemmen met dolfijnen. Wanneer je gaat snorkelen op Ibiza is dit echt een onderwater ervaring om nooit meer te vergeten. Wil je het eiland eens van een andere kant bekijken? Een leuk idee is dan om eens met een zeilboot te gaan varen. Hierdoor krijg je een heel andere kijk op Ibiza’s prachtige kust.

Pin It on Pinterest

Share This