Mercado d’Ibiza 2017 is geïnspireerd op de meest bekende hippiemarkt van Ibiza: Las Dalias. Kom erachter waarom Tillywood zich heeft laten inspireren door deze markt en waan je alvast in de Bohemian sferen. 

Las Dalias is net zoals veel andere markten die je op Ibiza vindt opgericht door hippies en kunstenaars die het eiland in de jaren zestig overspoelden. Zij ontvluchtte de onderdrukte sfeer in Spanje en zochten hun geluk op Ibiza. Nog altijd staat het eiland bekend om de hippiecultuur, die je het beste terug kunt vinden op de hippiemarkten. Al sinds de jaren tachtig is Las Dalias dé markt die je bezocht moet hebben wanneer je het Spaanse eiland bezoekt.

Authentieke kleding op dé hippiemarkt van Ibiza: Las Dalias

Meer dan alleen een markt

De eerste editie van Las Dalias vond in 1985 plaats en bestond uit vijf kramen. Inmiddels zijn er zo’n tweehonderd kramen op de markt te vinden. Authentieke producten, bandjes die optreden en veel locals die elkaar ontmoeten op de markt, maken Las Dalias een bijzondere plek. Maar de markt bestaat uit meer dan alleen maar kramen: op fleurige terrassen drink je de lekkerste cocktails en sappen of geniet je van een lunch (wat dacht je van tapas?), terwijl op de achtergrond een DJ de heerlijkste deuntjes draait.

Voor iedereen wat wils

Van sieraden tot exotische muziekinstrumenten en van hangmatten tot echte hippierokken: je vindt het allemaal op de markt. De heerlijke relaxte vibe die je verwacht op Ibiza, is op de markt goed bewaard gebleven. Ook al trekt Las Dalias op zaterdagen soms wel 20.000 bezoekers: je wordt niet gestoord door opdringerige verkopers en de goede muziek die overal te horen is, houdt de gemoederen hoog.

Een kraam op Las Dalias

Sant Carles de Peralta

Las Dalias ligt nabij Sant Carles de Peralta: een dorpje van al meer dan twee decennia oud. Ben je na een bezoekje aan de markt nog niet uitgekeken? Neem dan een kijkje in het dorp en ontdek de vele traditionele woningen. Maar daar blijft het niet bij, er is zeker wel wat te doen in dit dorp. Er zijn enkele restaurants en bars te vinden, zoals Anita’s Bar. Hier kwamen vroeger veel artiesten en hippies, die in plaats van geld voor hun drankje, kunstwerken gaven. Deze kunstwerken hangen nog altijd in de bar.

Las Dalias in Tilburg

Enthousiast geworden over Las Dalias, maar is een tripje naar Ibiza toch nét iets te duur, of past het niet meer in de planning? Geen enkel probleem! Op zondag 16 juli brengt Tillywood Las Dalias naar Tilburg. Geïnspireerd door de bekendste markt van Ibiza gaat deze editie back to basic: Mercado d’Ibiza 2017: Back to Las Dalias gaat terug naar de essentie van het marktconcept. In het midden van de hal wordt een verrassend horecaplein gecreëerd, dat wordt omringd door meer dan honderd stands die zichzelf onderscheiden door producten van hoge originaliteit.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This