Laat je op het Mercado D’Ibiza festival op 1 mei verrassen door de Young Creatives die aanwezig zijn. Deze jonge talenten krijgen op ons festival dé kans om zich te laten zien aan een groot publiek. Met Young Creatives biedt Mercado D’Ibiza een platform voor jonge ondernemers, talenten én studenten die zichzelf origineel kunnen presenteren en die anderen (en natuurlijk ook elkaar) inspireren. Wie zijn de Young Creatives op ons festival en waar zijn zij ‘creative’ in?

 

Suzan van den Berg
suzan
In 2013 studeerde Suzan van den Berg af in Fashion en Design aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Hierna liep Suzan stage bij onder andere Iris van Herpen en Jan Taminiau. Ze had behoefte aan meer verdieping in het vakgebied, en begon daarom aan de studie Arts & Crafts aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2015 behaalde Suzan haar Associate Degree in mode en sinds november heeft ze haar eigen tassen en accessoires lijn. Ze is voortdurend opzoek naar een manier om haar wereld uit de breiden en uit te beelden.
www.suzanvandenberg.com


Anke Hopmans
anke 1Deze negentienjarige Young Creative liep afgelopen jaar stage bij Tillywood. In juni verwacht zij haar diploma’s voor marketing en communicatie te ontvangen. Vroeger als klein meisje knutselde Anke al van alles met haar moeder, en haar creativiteit is nooit meer weggegaan. Op het Mercado D’Ibiza stelt Anke haar creativiteit op het gebied van beeld tentoon. Ze vindt het bijzonder om van verschillende beelden één beeld te maken; een collage. Dit begon allemaal als een eenmalig iets voor haar vriend. “Om iemand zo blij te maken met mijn ‘talent’ vind ik misschien wel het bijzonderste.” Op het Mercado D’Ibiza biedt Anke haar ontwerpen aan. Ook maakt ze collage’s van en voor familie’s. Ze biedt de ontwerpen los aan of als een geheel product, zoals op linnen, aluminium en hout. Anke heeft nog geen website, maar heeft wel visitekaartjes die ze uitdeelt op het festival.

 

 

Evelien Slaats en Leslie de Vries
bont en blondDit duo is afkomstig uit Breda en vormen samen het bedrijf Bont&Blond. Ze zitten beiden in het afstudeerjaar van de studie International Lifestyle Studies. Met dit bedrijf willen ze op het festival een stukje zomer naar Tilburg halen. Bont&Blond is in het kort industrieel, landelijk, stoer, vrouwelijk met een touch of Ibiza. Het bedrijfje staat voor de leefstijl van Evelien en Leslie; twee veelkleurige blonde meisjes die het soms iets te bont maken. Bont&Blond is ontstaan uit uren dromen over wilde toekomstplannen na hun studie. De eerste stappen naar een droomtoekomst heeft het duo gezet met de oprichting van hun bedrijf.

https://www.facebook.com/BontenBlond/

 

 

 

Maxime van Tilborg
max eperienceDeze Internationale Lifestyle Studies studente van achttien jaar oud heeft sinds enkele maanden haar eigen webwinkel genaamd Max-Experience. Maxime komt uit een echte ondernemende familie en vindt mode, kleding en accessoires leuk omdat ze er volgens haar je eigen identiteit mee laat zien. Ze biedt unieke kleding en accessoires van goede kwaliteit aan. Het doel van Maxime is unieke kleding aan te bieden die je niet zomaar bij de grote ketens kunt kopen. Bijkomend wil ze ervoor zorgen dat haar kleding langer mee gaat, door kwaliteit aan te bieden aan haar klanten. “Ik ben me er van bewust dat er veel kinderarbeid is en misbruik wordt gemaakt van mensen in kledingfabrieken. Ik probeer daarom zorgvuldig mijn kleding in te kopen en de producenten te checken zodat ik in mijn onderneming kan zeggen dat de kleding voor een eerlijke prijs is gemaakt. Uitbuitingen kunnen kleine ondernemingen zoals die van mij niet stoppen, maar ik wil mensen wel bewust kunnen laten kiezen.”
https://www.facebook.com/maxexperience
https://www.instagram.com/maxexperience/

 

Bob Smolders en Mark Voets
ksc1
Bob (27 jaar, student Small Business & Retail Management) en Mark (24 jaar, student Interieur & Exterieur Vormgever) hebben samen het bedrijf South Cord Kings opgezet. Dit bedrijf is geïnspireerd door de Amerikaanse paracorn armbanden. Deze armbanden hebben Bob en Mark dit jaar naar Nederland gebracht om hier een eigen draai aan gegeven. “Iedere unisex SCK armband is met de hand gevlochten en gemaakt van topkwaliteit paracord. Dit sterke nylon koord heeft een trekkracht van 200 kilo en wordt al jarenlang gebruikt in het leger en bij parachutespringen.” De armbanden worden aangeboden in standaardmaten, maar kunnen ook op maat worden gemaakt. Elke armband heeft een RVS sluiting en is tot in de details afgewerkt. Daarnaast biedt SCK een wisselend aanbod in diverse skulls en andere bedels. SCK staat voor kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Op het Mercado D’Ibiza festival biedt SCK unieke armbanden uit de collectie aan. Laat je inspireren of customize een eigen unieke armband.
www.southcordkings.com
http://facebook.com/southcordkings
http://instagram.com/southcordkings


Eva Singh + team 

swapWat begon als een klein kledingruil feestje met meiden thuis, groeide al snel uit tot een groter event. Eva Singh (24) heeft het bedrijf Swap Sisters opgericht, waar inmiddels een veel uitgebreider team achter zit. Swap Sisters verzorgt creatieve kledingruil events waarbij dames hun kleding kunnen ruilen. Items worden vooraf ingeleverd en je neemt net zoveel items mee terug als dat je hebt ingeleverd. Op het Mercado D’Ibiza festival legt Swap Sisters de focus op de beleving. Swap Sisters teamleden zullen aanwezig zijn om de events te vertegenwoordigen en de bezoekers een echte swap-beleving te geven. “Om te laten zien dat ‘trash’ iemand anders haar treasure kan zijn, nemen we items mee die op onze events geswapt worden. We gaan je laten zien dat kleding ruilen alles behalve muf is! Daarnaast gaan we ons focussen op beeldbeleving, denk aan bijvoorbeeld uitvergrote foto’s die zijn gemaakt door teammembers gedurende een Swap Sisters photoshoot.” Tijdens het festival worden twee modellen gestyled met setjes. De bezoekers die geïnteresseerd zijn zullen leuke Swap Sisters pakketjes ontvangen waar nog wat extra informatie op terug te vinden zal zijn. Alles geheel in de vrolijke Swap Sisters vibe! En als je sommige items helemaal te gek vindt, mag je ter plekke swappen.
www.SwapSisters.com
www.Facebook.com/SwapSisters
www.Instagram.com/Swapsisters


Laura van Bakel
Deze negentienjarige studente begon in 2012 met de lauraopleiding Medewerker Mode Maatkleding aan het ROC Tilburg en sinds 2014 volgt zij de opleiding Junior Stylist/Fashion & Design aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Haar bedrijf byLAURAVANBAKEL staat voor stoere, unisex babykleding met een monochroom uiterlijk. De kleding is bedoeld voor de allerkleinsten en loopt van maat 50 tot 92. Alle kledingstukken en accessoires zijn zwart, wit, grijs of een combinatie van deze kleuren. “Elk item is met héél veel liefde handgemaakt en hierdoor is elk kledingstuk en accessoire dus uniek!”

http://www.bylauravanbakel.nl/
https://www.facebook.com/bylauravanbakel/
https://www.instagram.com/bylauravanbakel

Pin It on Pinterest

Share This