Er wordt vaak gedacht dat Ibiza helemaal vol staat met grote complexen, onbetaalbare restaurants en dat je op elke hoek van de straat een groep dronken Britten tegen het lijf loopt. Maar Ibiza is meer dan zon, zuipen en ziekenhuis. Ontdek de geschiedenis van het prachtige eiland en kom er achter dat Ibiza niet alleen een perfecte bestemming is voor een feestvakantie.

De bewoners van Ibiza waren niet blij met de top-40 hit ‘I took a pill in Ibiza’ van Mike Posner. Ze nodigden de zanger uit om zelf het eiland te komen bezoeken en de charmes van het paradijs te ondervinden. Want: Ibiza is veel meer dan dat er in deze, volgens hen negatieve, hit wordt verteld.

Ibiza is een voormalige verzamelplek voor hippies. Tegenwoordig is het eiland een mekka geworden voor de elektronische muziekindustrie en de thuisbasis geworden voor immense nachtclubs zoals Amnesia en Privilege die top-dj’s uit de hele wereld aantrekken.

Ibiza is meerdere keren bezet geweest door verschillende volkeren. Dit is goed te zien aan het eiland van nu, voornamelijk aan de architectuur. Zo is de hoofdstad Ibiza-stad voor een gedeelte omringd door stadsmuren. Vroeger was Ibiza helemaal omring door muren en zeven wachttorens.

Toch keerde op een gegeven moment de rust terug op het eiland. Rond de jaren zeventig ontdekten de zonliefhebbers Ibiza. Toen de hippies ook het eiland ontdekte, werd Ibiza beroemd vanwege de hippiebeweging. Kunstenaars en hippies namen het eiland over en overal kwamen mensen bij elkaar om te dansen, zingen, eten en te roken van de natuur. Mensen die contact zochten met het ‘buitenaardse leven’ waren hier veel te vinden.

De hippies hebben van het tropische eiland een alternatieve plek gemaakt. Spiritualiteit vind je overal op Ibiza en het eiland wordt dan ook wel het eiland van de verandering genoemd.

Tegenwoordig staat Ibiza voornamelijk bekend als feest-eiland. Rond de jaren tachtig begon het eiland te veranderen. De hippiecultuur is nooit verdwenen, maar de dancemuziek werd ontdekt. Bekende dj’s zoals DJ Alfreda en Jose Padilla zorgden voor een eigen geluid. Tijdens de Summer of Love van 1988 werd Ibiza een populaire vakantiebestemming onder liefhebbers van de dancemuziek. Grote discotheken zoals Pacha, Space en Amnesia hebben ervoor gezorgd dat Ibiza nog altijd in trek is bij dit publiek.

 

Pin It on Pinterest

Share This