De zomervakantie staat weer voor de deur. Misschien ga jij dit jaar voor de tiende keer naar Zuid-Frankrijk, pak je het vliegtuig naar een stad in Italië of ga je een weekje kamperen in Limburg. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat dacht je van Ibiza? Volgens velen het ultieme partyeiland, maar dit Spaanse eiland heeft veel meer te bieden dan je denkt. Twijfel jij nog tussen je vakanties, of ben je gewoon toe aan iets totaal anders? Hierbij vijf redenen waarom jij deze zomer nog naar Ibiza moet!

Zon, zon en nog eens zon

Ten eerste, en misschien ook wel het meest belangrijke: het fantastische weer. Het eiland staat, naast de geweldige feesten, bekend om de prachtige zomers. Van juni tot september schijnt de zon elke dag. In juli schijnt de zon zelfs gemiddeld elf uur per dag, wat wil je nog meer? Bovendien is het in juli gemiddeld 29 graden, evenals in augustus. In juni is het maar drie graden kouder. En wanneer je uitgaat hoef je geen jas mee te nemen, want het wordt ’s nachts bijna nooit kouder dan twintig graden. Ben je niet zo hittebestendig? Een fris zeebriesje houdt je koel, en anders kies je maar voor een lekker koud biertje!

De vibe

Je schijnt het al te kunnen voelen zodra je uit het vliegtuig stapt: de heerlijke, relaxte vibe op het eiland. Es Vedra is een eiland dat twee kilometer uit de westkust van Ibiza ligt. Het eiland heeft een zeer hoge concentratie van mineralen en metalen, waardoor dit eiland de derde meest magnetische plek ter wereld is. Gevoelige personen worden hierdoor beïnvloed, maar ook anderen voelen de energie op het eiland. De ‘go with the flow’-vibe is overal te herkennen.

De hippiemarkten

Op Ibiza verveel je je nooit. Er zijn meerdere hippiemarkten te vinden, met als de meest bekende Las Dalias. Een andere grote markt is Punta Arabí in Es Caner. Geniet van heerlijke paella, wijn of taartjes op deze bijzondere markt. San Jordi vind je in het zuiden van Ibiza. Deze tweedehands markt vindt elke zaterdag plaats. Op Mercadillo Cala Llenya vind je ook veel tweedehandsspullen en wanneer jij langs de vele kraampjes struint is de kans groot dat er op de achtergrond een live band te horen is. Deze bands treden vaak op tijdens lunchtijd, dus wat dacht je ervan om met een bord tapas te genieten van heerlijke muziek? Dit zijn nog lang niet alle markten, dus ga vooral zelf op ontdekkingstocht!

Historie

Wie denkt dat het hele eiland inmiddels vol staat met moderne flats, heeft het goed fout. Authentieke dorpjes sieren het eiland en zijn zeker een bezoek waard. Daarnaast heeft de hoofdstad van Ibiza ook veel te bieden. Ibiza Town kent een lange geschiedenis en heeft veel monumenten, waardoor Ibiza-stad op de Werelderfgoedlijst staat. Geniet van geweldige uitzichten, historische gebouwen en veel romantische steegjes. Het historische centrum van Eivissa is de wijk Dalt Vila. Hier zijn talloze musea, galeries en winkeltjes te vinden. Wil je de menigte liever vermijden? Rijd dan af naar de gemeente Santa Eulalia des Rui. Je kijkt je ogen uit in de vele dorpjes met prachtige kerkjes, die je echt eens moet zien. Voorbeelden hiervan zijn Jesús, Sant Carles en Santa Gertrudis.

Ibiza Town.

De zonsondergang

Hoewel de zon in de zomer urenlang schijnt, gaat deze ook onder. En hoe! Ibiza kent prachtige zonsondergangen. Sant Antoni staat bekend om de plek waar je het beste van de zonsondergang kunt genieten. De stad ligt op het westen, waardoor je dus bijna overal kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Neem plaats op het terras van een van de vele sunsetsbars, bestel een heerlijke cocktail en geniet met volle teugen. Ben je niet in de buurt van Sant Antoni? Geen zorgen; er zijn veel meer goede spots waar je je ogen uitkijkt. Wat tips: het strand Cala Conta, Cala d’Hort (waar je uitzicht hebt op het bijzondere eiland Es Vedra) en Ibiza stad.

Zonsondergang met uitzicht op het eiland Es Vedra.

 

Pin It on Pinterest

Share This