Op vakantie naar Ibiza: wie wil dat nou niet? Er zijn vast veel mensen zijn die na de film Verliefd op Ibiza letterlijk verliefd zijn geworden op Ibiza. Op dit sfeervolle eiland zijn veel prachtige dorpen en steden te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn. Mocht je van plan zijn naar Ibiza te gaan, of twijfelen tussen Ibiza en een andere locatie, wat we ons nauwelijks voor kunnen stellen, dan vind je hieronder de plekken waar je sowieso heen moet waardoor vast je twijfels over een vakantie naar dit eiland worden weggenomen.

Ibiza-stad: mix van cultuur en nachtleven
De hoofdstad, en ook de bekendste stad van het eiland, is Ibiza-stad. De stad kent een lange geschiedenis en heeft veel monumenten, waardoor Ibiza-stad op de Werelderfgoedlijst staat. De echte naam van de hoofdstad is Eivissa. Deze stad werd gesticht in 654 voor Christus door de Carthagers. Hiermee was Eivissa een van de eerste steden van Europa. Het historische centrum van Eivissa is de wijk Dalt Vila. Hier zijn talloze musea, galeries en winkeltjes te vinden. Dalt Vila betekent letterlijk ‘hoge stad’ en als je hier bent heb je dan ook een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Hoge verdedigingsmuren omringen de wijk. Volgens veel mensen die in de stad zijn geweest, is een bezoek aan de kathedraal een hoogtepunt. Maar als je niet in de stemming bent om een kerk te bezoeken, dan is dat geen probleem. Uitgaan kan hier namelijk ook heel goed. De wijk Sa Penya is het uitgaansgebied van Eivissa. De straat Calla de la Virgin staat bekend om de vele homobars die hier te vinden zijn. Parades met dragqueens en dansers zijn hier niet ongewoon.

Het authentieke Santa Eulalia
De echte fijnproevers zitten goed in de gemeente Santa Eulalia. Hier zijn meerdere authentieke dorpjes te vinden. Hier merk je bijna niks van het drukke uitgaansleven. In de gemeente Santa Eulalia des Rui zijn veel dorpjes met kerken te vinden, die zeker het bezoeken waard zijn. Voorbeelden hiervan zijn Jesús, Sant Carles en Santa Gertrudis. In de stad zelf is ook genoeg te doen. Er zijn veel boetiekjes en designers te vinden. Gezellige hippiemarkten kan je hier ook bezoeken. Dit zijn Es Canar en de markt van Sant Carles. En wil je toch nog een nachtje doorhalen, dan is Guarana the place to be. ’s Avonds kan je genieten van livemuziek en cocktails en na twaalf uur gaat het los omdat de bar in een discotheek veranderd is. Bijkomen doe je de volgende dag op het Mariners Beach.

De hippiemarkt in Sant Carles de Peralta
Dit dorpje is al meer dan twee decennia oud. Er zijn veel traditionele woningen te vinden. Toch is er zeker wel wat te doen in dit dorp. Er zijn enkele restaurants en bars, zoals Anita’s Bar. Hier kwamen vroeger veel artiesten en hippies, die in plaats van geld voor hun drankje, kunstwerken gaven. Deze kunstwerken hangen nog altijd in de bar. Een echte aanrader in het dorp is de hippiemarkt Las Dalias, die elke zaterdag plaatsvindt.

Mercadillo_Las_Dalias_en_Ibiza

Markt Las Dalias

Genieten van de zonsondergang in Sant Antoni de Portmany
Ibiza-stad is niet de enige grote stad op het eiland. Sant Antoni is een visserstadje en is erg in trek bij de toeristen. Stranden en baaitjes zijn er volop, maar vooral het uitgaansleven trekt de mensen aan. Doordat het dorpje ontdekt is door veel toeristen, zijn er appartementen en hotels verschenen aan de boulevard, waardoor het dorpje minder autenthiek is dan de anderen. Toch is er een erg goede reden om naar Sant Antoni te komen, namelijk de prachtige zonsondergang. De stad ligt op het westen en op veel plaatsen kan je dus genieten van een fantastisch uitzicht. Er zijn veel sunsetsbars te vinden. Na zonsondergang zijn Café del Mar en de clubs Es Paradis en Eden een goede plek om los te gaan.

Sunset_at_Cafe_del_Mar,_Sant_Antoni_de_Portmany_(Ibiza)_(190287130)

Zonsondergang Sant Antoni de Portmany


Fijnproeven in Santa Gertrudis de Fruitera
Liefhebbers van lekker en goed eten zitten gebakken in dit dorpje. Deze plek ligt in het midden van Ibiza en is bekend om het eten dat hier wordt geserveerd. Veel restaurants en winkeltjes verkopen biologische producten. In en rondom het dorpje worden veel verschillende biologische producten geteeld en verkocht. In het dorp zelf zijn veel goede restaurants te vinden. Deze liggen allemaal rondom de kerk. Doordat er veel Fransen, Italianen en Duitsers van Santa Getrudis de Fruitera hun tweede thuishaven hebben gemaakt, zijn er op de menukaarten van de restaurants ook veel buitenlandse toppers te vinden.

Het dorpsgevoel opzoeken in Jesús
Als je je toevallig in de hoofdstad Eivissa bevindt, dan is een bezoek aan het dorpje Jesús zeker de moeite waard. Dit is maar vijf minuten rijden. Er zijn veel restaurants en barretjes waar je kunt stranden. In het centrum kom je tot rust door het dorpsgevoel dat hier nog heerst. In de buurt van Jesús ligt het strand Talamanca. Dit is een uitgestrekt strand en is perfect om met je gezin op te genieten. Wie iets anders wil dan een bezoek aan het strand kan de kerk van Jesús bezoeken. Deze kerk is de oudste van Ibiza. Er zijn veel religieuze schilderijen en een waardevol gotisch altaar te bewonderen.

Pin It on Pinterest

Share This